ζωή έγκυος διαβήτη Κατασκευη Ιστοσελιδας Η επίδραση του σακχαρώδη διαβήτη στον γυναικείο οργανισμό > FREE BOARD

본문 바로가기
사이트 내 전체검색


회원로그인

FREE BOARD

ζωή έγκυος διαβήτη Κατασκευη Ιστοσελιδας Η επίδραση του σακχαρώδη διαβ…

페이지 정보

작성자 Janine Favela (188.♡.140.71) 작성일24-09-30 11:31 조회3회 댓글0건

본문

Πότε είναι το sxediasmos istoselidwn διαδικτυακό μάρκετινγκ Κατασκευη Ιστοσελιδας seo βελτιστοποίηση ιστοσελίδων Τι 404 seo συμβουλεύουν internet marketing kaise kare οι ειδικοί..."
C7315C125177AE9571D44AD2D6FD2D0C.jpg
Η επίδραση του σακχαρώδη διαβήτη στον γυναικείο οργανισμό Κατασκευη Ιστοσελιδας

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Πάνω από 300 εκατομμύρια  άνθρωποι θα εκδηλώσουν διαβήτη τύπου  ΙΙ έως το 2030, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο  Οργανισμό υγείας. Ήδη, το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από τη νόσο, η  οποία αποτελεί μια από τις  κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως καθώς  συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για  καρδιαγγειακά επεισόδια.



Πρόκειται για μια μεταβολική ασθένεια όπου διαταράσσετε ο μεταβολισμός της γλυκόζης, είτε ως αποτέλεσμα ελαττωμένης  έκκρισης ινσουλίνης, είτε λόγω ελάττωσης  της ευαισθησίας των κυττάρων του σώματος στην ινσουλίνη και  χαρακτηρίζεται από υπεργλυκαιμία.



Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι διαβήτη:






• Ο διαβήτης τύπου 1
: Δεν παράγεται καθόλου ινσουλίνη.



• Ο διαβήτης τύπου 2: Δεν παράγεται αρκετή ινσουλίνη ή εκείνη που παράγεται δεν  ανταποκρίνεται στο σκοπό της.



 Και οι δύο τύποι διαβήτη είναι χρόνιες καταστάσεις.



• Ο διαβήτης της κύησης: Αναπτύσσεται σε ορισμένες γυναίκες κατά τη διάρκεια της κύησης. Συνήθως είναι παροδικός και διορθώνεται μετά τον τοκετό.



Πέραν του κινδύνου για  καρδιαγγειακά επεισόδια, ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει και άλλες σοβαρές  επιπλοκές όπως η χρόνια νεφρική  ανεπάρκεια, η τύφλωση και οι αγγειακές  βλάβες με επακόλουθα ακρωτηριασμούς, μας εξηγεί ο Χειρουργός, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Δρ Ευάγγελος Καμπόλης.



Ο διαβήτης συχνά δεν εμφανίζει  συμπτώματα. Τα κυριότερα συμπτώματα στα αρχικά στάδια είναι : Έντονη δίψα και πείνα, συχνή ούρηση, πληγές και  έλκη που δεν αποθεραπεύονται  εύκολα, ξηρό δέρμα και φαγούρα, ανεξήγητη  απώλεια βάρους, προβλήματα όρασης που επιδεινώνονται, κόπωση και νύστα, μυρμηγκιάσματα και μουδιάσματα  στα άκρα.



Αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ έχουν  οι υπέρβαροι BMI >25 kg/m2, όσοι κάνουν καθιστική  ζωή, όσοι έχουν συγγενή πρώτου βαθμού με Διαβήτη, όσοι εμφανίζουν διαταραγμένη ανοχή στη γλυκόζη, γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, οι υπερτασικοί (ΑΠ > 140/90 mmHg)  και όσοι έχουν αυξημένα τριγλυκερίδια και χαμηλά επίπεδα καλής χοληστερίνης HDL.



Ειδικότερα, ο Διαβήτης της  κύησης, εμφανίζεται για πρώτη  φορά συνήθως στο τέλος του 2ου τριμήνου της κύησης, εξαιτίας της  αύξησης της αντίστασης του οργανισμού στην ινσουλίνη, στην οποία συντελούν  και ορμόνες που παράγονται από  τον πλακούντα και είναι αναγκαίες  για την ανάπτυξη του εμβρύου. Το πάγκρεας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις ανάγκες με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα της γλυκόζης.



Παρουσιάζεται στο 7% των  κυήσεων και παράγοντες κίνδυνου είναι η ηλικία (άνω των 35 ετών), η φυλή και το υπέρβαρο προ κύησης.  Επίσης, η μεγάλη αύξηση σωματικού  βάρους κατά την εγκυμοσύνη, ιστορικό προηγούμενης κύησης με διαβήτη, προηγούμενης κύησης με νεογνό άνω των 4 κιλών, ανεξήγητου εμβρυικού θανάτου, η ύπαρξη συνδρόμου  πολιτιστικών ωοθηκών και οικογενειακό ιστορικό Σακχαρώδη Διαβήτη.



Εάν δε διαγνωσθεί εγκαίρως και δεν αντιμετωπισθεί σωστά  μπορεί να επηρεάσει την μητροεμβρυική  μονάδα κατά την εγκυμοσύνη.



Στην μητέρα επιφέρει: Δυστοκία και αυξημένη ανάγκη για καισαρική, πρόωρο τοκετό, προεκλαμψία και αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξη ιστοσελίδων Βολοςς διαβήτη σε μεγαλύτερη ηλικία.



Στο μωρό επιφέρει: Μεγάλη αύξηση του βάρους, υπογλυκαιμία μετά την  γέννηση, αυξημένη συχνότητα νεογνικού  θανάτου, αυξημένος κίνδυνος για  παιδική και εφηβική παχυσαρκία και ανάπτυξη διαβήτη στην ενήλικο  ζωή.



Είναι απαραίτητος λοιπόν ο έλεγχος του σακχάρου από  την Ιη επίσκεψη στον γυναικολόγο, ιδίως  στις γυναίκες με αυξημένους παράγοντες κινδύνου. Εάν το σάκχαρο αίματος  είναι φυσιολογικό τότε περί την 24η εβδομάδα κύησης θα γίνει η  καμπύλη σακχάρου σε όλες τις εγκύους.



Τα επίπεδα του πρέπει να είναι : το πρωί νήστεως < 95 mg/dl και 1 h μετά τα γεύματα <130 mg/dl.



Η αντιμετώπιση του Σακχαρώδη  Διαβήτη της κύησης γίνεται με τη συνεργασία του θεράποντος Μαιευτήρα  Γυναικολόγου και του Ενδοκρινολόγου με αυξημένη εμπειρία στον διαβήτη  της κύησης. Έγκειται δε στην ισορροπημένη διατροφή, στην άσκηση και στον τακτικό  έλεγχο του σακχάρου.



Στις περιπτώσεις που  ανιχνευθούν παθολογικές τιμές, χρειάζεται και ο συνδυασμός διατροφής  και άσκηση με την χορήγηση ινσουλίνης, η οποία είναι απόλυτα ασφαλής  για το έμβρυο.



Μετά τον τοκετό όσον αφορά  το νεογνό δίνονται πληροφορίες στον ειδικό Νεογνολόγο παιδίατρο, ο οποίος αναλαμβάνει την παρακολούθηση  του για τις πρώτες 2-3 ημέρες της  ζωής του.



Στην λεχώνα μητέρα παρακολουθούνται τα σάκχαρα για τις 2-3 ημέρες μετά τον τοκετό με ελεύθερη δίαιτα. Εάν  είναι φυσιολογικά επανέρχεται  στις προ κύησης καθημερινές συνήθειες.



Σε 6-8 εβδομάδες μετά τον  τοκετό καλό είναι να επαναλάβει μία  καμπύλη σακχάρου. Εάν είναι φυσιολογικά  τα αποτελέσματα τότε πρέπει να γίνεται  έλεγχος σακχάρου νήστεως στους 6 μήνες & στην συνέχεια 1 φορά τον χρόνο, καθότι οι γυναίκες που παρουσίασαν διαβήτη κατά την διάρκεια της κύησης έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου ΙΙ στα επόμενα χρόνια της ζωής τους.



Οι γυναίκες που πάσχουν  από Σακχαρώδη Διαβήτη πριν την  εγκυμοσύνη ανήκουν στην κατηγορία  τύπου ΙΙ, η κύηση των οποίων θεωρείται υψηλού κινδύνου λόγω των  επιπλοκών που μπορεί να προκαλέσει στη μητέρα και στο έμβρυο. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι αν έχετε  διαβήτη δεν μπορείτε να έχετε  μια φυσιολογική εγκυμοσύνη χωρίς  επιπλοκές.



Είναι πολύ σημαντικό να προγραμματίσετε την εγκυμοσύνη σας, να ενημερωθείτε για τη σωστή  προετοιμασία που απαιτείται πριν την  εγκυμοσύνη, να έχετε μια ομάδα  ειδικών ιατρών που να έχουν μια  εμπειρία σε διαβητικές κυήσεις, ούτως  ώστε να παρακολουθήσουν εσάς και  το μωρό σας από την στιγμή που  θα επιβεβαιωθεί η εγκυμοσύνη.



Γενικά εάν είστε διαβητική  και σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος θα πρέπει να ρυθμίσετε το σάκχαρο  σας τουλάχιστον 3-6 μήνες πριν.



Η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη (ΗbA1c) σας θα πρέπει να είναι κάτω από 6,5 %.



Αν έχετε Σακχαρώδη  Διαβήτη τύπου Ι ενημερωθείτε από τον Ενδοκρινολόγο σας  για την χρήση αντλίας ινσουλίνης.



Αν έχετε Σ.Δ τύπου  ΙΙ  και παίρνετε φαρμακευτική αγωγή  για τον έλεγχο του σακχάρου, πιθανώς  να χρειαστεί να ξεκινήσετε ινσουλίνη  καθώς είναι απόλυτα ασφαλής  για το έμβρυο.



Να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα  σωστής διατροφής, τακτικής άσκησης, καρδιολογικό έλεγχο , έλεγχο της νεφρικής λειτουργίας  και οφθαλμολογική εξέταση ( βυθοσκόπηση) πριν την εγκυμοσύνη.



Αν έχετε διαβήτη μπορείτε να θηλάσετε με Ασφάλεια.



Ο δρ. Καμπόλης συνοψίζοντας δίνει δύο συμβουλές: «Στις γυναίκες με προϋπάρχοντα Διαβήτη που προγραμματίζουν  εγκυμοσύνη ιδανική ρύθμιση και  συστηματική παρακολούθηση πριν την σύλληψη κατά το στάδιο της  οργανογένεσης, τη διάρκεια της εγκυμοσύνης  και τον τοκετό και έλεγχο για  Σακχαρώδη Διαβήτη κάθε εγκύου, ταχεία διάγνωση και έγκαιρη έναρξη θεραπείας».

Κατασκευη Ιστοσελιδας Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων - Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.



Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.



Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.



«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.



Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».



Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.



«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις



Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.



Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ



Πλέον, κατόπιν... εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.



Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.



Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ


Κατασκευη Ιστοσ

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.


접속자집계

오늘
4,738
어제
6,236
최대
10,707
전체
489,411
그누보드5
회사소개 개인정보처리방침 서비스이용약관 Copyright © 소유하신 도메인. All rights reserved.
상단으로
모바일 버전으로 보기
Warning: Unknown: open(/hosting/kongze/html/data/session/sess_eilr84kh6kcbhpu1r6guqvc3c7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/hosting/kongze/html/data/session) in Unknown on line 0